Zorgbedplus

Shop

Hoog Laag Bedden

Hoog laag bedden

Wanneer u moeite heeft met in- of uit bed stappen, kan een hoog laag bed wel eens de perfecte oplossing zijn om weer met een veilig gevoel te kunnen slapen. Wij hebben een ruim assortiment hoog laag bedden beschikbaar.

Liever direct advies?

Als u meer informatie wil dan kunt u contact opnemen via 085-0470184 met ons klantadvies team, zij kunnen u alles vertellen over een zeer snelle levering van uw nieuwe hoog laag bed. Ook kunt u een afspraak met ons maken voor vrijblijvend thuisadvies.

De voordelen van hoog laag bedden

Als u moeite hebt met opstaan en vooral om uit uw bed te komen, is een hoog laag bed de perfecte oplossing. Omdat u dit bed op een voor u goede hoogte kunt zetten, wordt in en uit bed stappen weer gemakkelijker. Hoog laag bedden hebben meestal een afstandsbediening zodat u deze elektrisch kunt verhogen en verlagen.

Waarom Hoog Laag Bedden

Hoog laag bedden kunnen volledig in hoogte versteld worden. Hierdoor stapt u gemakkelijker uit uw bed, ook als u daar tegenwoordig meer moeite mee hebt. Een hoog laag bed is vaak voorzien van een elektrische bodem zodat u de beenondersteuning en de rugondersteuning onafhankelijk van elkaar kunt verstellen. Dit zorgt ervoor dat u comfortabeler op uw bed kunt liggen en/of zitten. Een hoog laad bed kan ook het werk van zorgverleners stukken makkelijker maken. Die hoeven niet meer te bukken om u goed te kunnen helpen, en hun werk wordt daardoor ook ergonomisch verantwoorder. Een hoog laag bed is daarom voor u een uitkomst, en ook voor als u eventueel zorg aan huis krijgt.

Enkele voordelen van een Hoog Laag Bedden zijn:

  • Voortaan kunt u gemakkelijker uit bed stappen
  • Hebt u zorg aan huis? Dan kunnen zij u makkelijker verzorgen. Daarbij voorkomt dit lichamelijke klachten, aangezien ze dankzij een hoog laag bed ergonomischer kunnen werken
  • U kunt het bed verstellen op een voor u comfortabele lighoogte
  • Het hoofdeinde en beenondersteuning zijn onafhankelijk van elkaar te verstellen, daardoor kunt u uw ligpositie aanpassen naar uw eigen behoeften
  • U kunt de bedden ook laten aanvullen met een aantal extra accessoires, zoals een sta-op hulpmiddel of instapverlichting.

Meestal is een hoog laag bed voorzien van een elektrische bodem waardoor de beenondersteuning en de rugondersteuning onafhankelijk van elkaar verstelbaar zijn. Zo kunt u in een voor u prettige positie in bed liggen, of bijvoorbeeld TV kijken in bed.

Comfortabel slapen

Bij hoog laag bedden bestaan de bodems meestal uit een metalen raster, uitbreidbaar met een schotelbodem set. De schotels zorgen voor een verbetering van het ligcomfort.

Een goed matras is daarbij erg belangrijk voor een goede nachtrust en optimaal ligcomfort, en daarom is het ook erg belangrijk om een matras uit te kiezen dat past bij uw lichaam en (zorg)behoeften. Bij onze moderne zorgbedden heeft u de keuze uit verschillende matrassen. Wij bieden keuze uit diverse samenstellingen en toepassingen. Bij elk matras staat stabiliteit en ligcomfort centraal. Bovendien dragen onze matrassen bij aan preventie van decubitus (doorligplekken). Omdat een goed matras voor een ieder weer anders is, raden wij u altijd aan om een advies op maat of thuisadvies aan te vragen, zodat wij u kunnen adviseren wat voor u een goed matras is.

In hoogte verstelbaar

Hoog laag bedden zijn compleet in hoogte verstelbaar met een afstandsbediening. Dit is erg handig, en biedt meer dan alleen gemak bij het in- en uit bed stappen. Ook kunt u het bed op een comfortabele lighoogte verstellen als u al in bed ligt, en zorg bij u aan huis kan u gemakkelijker helpen. Tevens is het hoofdeinde van het bed ook verstelbaar, dit biedt veel steun bij het uitstappen.

Verstelbare lattenbodem

De bodem van een hoog laag bed is niet alleen bij het hoofdeinde verstelbaar, ook heeft elk hoog laag bed een geknikte en verstelbare beenondersteuning. Als deze omhoog gezet wordt voorkomt deze ondersteuning bloedstuwingen vanuit de benen. De veroorzakers van bloedstuwingen zijn een verminderde hartwerking of vernauwing van de slagaderen, klachten waar mensen op leeftijd vaker last van hebben. Als u last hebt van bloedstuwingen vanuit de benen kan dit een drukkend gevoel veroorzaken. De beenondersteuning van een hoog laag bed voorkomt dit, zodat u geen last meer hebt van ’s nachts wakker worden door deze klachten. De been- en rugondersteuning van de bedden zijn onafhankelijk van elkaar verstelbaar.

De Anti-Trendelenburg

In sommige gevallen kan het nodig zijn uw bedbodem te kantelen. Dit heet de Anti-Trendelenburg functie. De Anti-Trendelenburg functie kan voordelen hebben bij bepaalde ziektes en aandoeningen. Het kan bijvoorbeeld verlichting geven bij oprispingen in het geval van reflux. Op aanvraag kan er ook een Trendelenburg functie ingebouwd worden in het bed. In dit geval kan het beenvlak omhoog kantelen ten opzichte van het hoofdeinde.

Bezorging en montage

Wij houden van snelle service, en zijn gewend om binnen twee weken bij u thuis het bed te kunnen bezorgen. Onze monteurs zijn met zijn tweeën en zullen uw zorgbed veilig en op een verantwoorde manier plaatsen. Ook kunnen wij in overleg eventueel sneller leveren. Lees hier meer over onze levering.

Wordt een hoog laag bed vergoed door uw zorgverzekeraar?

U overweegt om een hoog laag bed aan te schaffen, maar u bent niet helemaal zeker of dit vergoed wordt door uw zorgverzekeraar. De zorgverzekering regelt de vergoeding voor hulpmiddelen die u nodig heeft, zoals bijvoorbeeld een hoog laag bed of een speciaal matras. Het hangt af van uw persoonlijke situatie of hoog laag bedden worden vergoed door de verzekeraar. Wanneer u bijvoorbeeld een diagnose voor verpleegzorg heeft gekregen is dit mogelijk, aangezien verplegers via de ARBO-wet ergonomisch moeten kunnen werken. Ook bij bepaalde aandoeningen kan het bed (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de zorgverzekering, zeker als u zonder een speciaal gemaakt bed niet veilig kunt slapen.

Als u meer informatie nodig hebt over een eventuele vergoeding, raden wij aan om van te voren contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u informeren of (gedeeltelijke) vergoeding in uw persoonlijke situatie van toepassing is.

Wilt u gratis en vrijblijvend advies?
Neem contact op met een van onze slaapadviseurs

REGISTER

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in ons privacybeleid.