Zorgbedplus

Een Hoog Laag Bed kopen: Alles wat je moet weten

Een hoog laag bed is een uniek en veelzijdig type bed dat zich onderscheidt van traditionele bedden. Het is ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden aan mensen die moeilijk in- en uit bed kunnen komen. Of je nu op zoek bent naar een bed voor jezelf of voor iemand anders, een hoog laag bed kan een uitstekende oplossing zijn. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over het kopen van een hoog laag bed.

Wat is een Hoog Laag Bed?

Een hoog laag bed is een bed waarbij de hoogte aangepast kan worden, zodat het gemakkelijker wordt om in en uit bed te stappen. Het is speciaal ontworpen voor mensen die problemen hebben met het bewegen, zoals ouderen of mensen met beperkte mobiliteit.

Waarom zou je een Hoog Laag Bed kopen?

Als je moeite hebt met het bewegen of staan, is een hoog laag bed de perfecte oplossing. Je kunt het bed aanpassen op de hoogte die voor jou het meest comfortabel is, waardoor het gemakkelijker wordt om in en uit bed te stappen. Bovendien zorgt de verstelbare hoogte ook voor minder stress op de gewrichten, wat weer bijdraagt aan een comfortabelere nachtrust.

Wat moet je overwegen bij het kopen van een Hoog Laag Bed?

 • Voordat je een hoog laag bed koopt, is het belangrijk om enkele factoren in overweging te nemen. Hieronder vind je een aantal belangrijke overwegingen die je moet maken:

 • Matras: Het matras is misschien wel het belangrijkste aspect van je bed. Het moet comfortabel zijn en de juiste ondersteuning bieden.

 • Bedframe: Het frame moet stevig zijn en in staat zijn om het gewicht van het matras en de gebruiker te dragen.

 • Veiligheid: Zorg dat het bed voldoet aan de veiligheidsnormen en dat er geen scherpe randen of hoeken zijn die gevaarlijk kunnen zijn.

 • Verstelbare hoogte: De verstelbare hoogte is de reden waarom je een hoog laag bed koopt, dus het is belangrijk om te controleren of de bediening gemakkelijk is en of het bed op de juiste hoogte versteld kan worden.

Hoe kies je het juiste Hoog Laag Bed?

Er zijn veel verschillende hoog laag bedden op de markt, dus het is belangrijk om de juiste keuze te maken. Hieronder vind je enkele tips die je kunnen helpen bij het kiezen van het juiste bed:

 • Probeer het bed uit: Voordat je een beslissing maakt, is het belangrijk om het bed uit te proberen. Zorg ervoor dat het comfortabel is en dat de verstelbare hoogte naar wens is.
 • Neem de maatvoeringen op: Zorg ervoor dat het bed past in je slaapkamer en dat je genoeg ruimte hebt om comfortabel te bewegen.
 • Bepaal je behoeften: heb je ‘s nachts hulp nodig met het bed instappen? Dan kan instapverlichting ideaal zijn. Of heb je hulp nodig met opstaan dan is de praktische sta-op hulp mogelijk. De mogelijkheden zijn talrijk. Creër een een bed op maat welke volledig afgestemd is op uw wensen en (zorg)behoeften.

Het perfecte hoog laag bed kopen bij Zorgbedplus

Bij Zorgbedplus vindt u een ruim aanbod aan zorgbedden van hoge kwaliteit. Onze bedden zijn speciaal ontworpen voor extra comfort en ondersteuning. Bovendien zijn onze bedden verkrijgbaar in verschillende afmetingen en prijsklassen, zodat u altijd een bed kunt vinden dat bij u past.

Bij Zorgbedplus bent u verzekerd van:

 • Hoge kwaliteit zorgbedden
 • Extra comfort en ondersteuning
 • Verstelbare hoofdeinden
 • Deskundig advies en service
 • Extra opties zoals de Anti-Trendelenburg functie

Conclusie

Een hoog laag bed kopen is de perfecte oplossing voor mensen die moeite hebben met het bewegen of staan. Door de verstelbare hoogte is het gemakkelijker om in en uit bed te stappen en zorgt het voor minder stress op de gewrichten, waardoor je een comfortabelere nachtrust hebt. Bij het kopen van een hoog laag bed is het belangrijk om rekening te houden met het matras, het bedframe, de verstelbare hoogte en de veiligheid. De experts van Zorgbedplus helpen je graag met het kiezen van het juiste hoog laag bed voor je specifieke behoeften.

Wilt u gratis en vrijblijvend advies?
Neem contact op met een van onze slaapadviseurs

REGISTER

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in ons privacybeleid.