Zorgbedplus

Voordelen hoog laag bed

Hoog laag bed: de 6 grote voordelen

Naarmate we ouder worden, kan onze flexibiliteit en mobiliteit er soms onder lijden. Voor sommige mensen is de impact op hun dagelijkse leven minimaal. Voor anderen kan deze vermindering van mobiliteit echter een grotere impact hebben. Dingen die u vroeger vanzelfsprekend vond, zoals zelfstandig een douche nemen, op een toilet van normale hoogte zitten en in en uit bed stappen, kunnen steeds moeilijker worden. Wat zijn de grote voordelen hoog laag bed?

De 6 grote voordelen van een hoog laag bed

Als het om in en uit bed stappen aankomt, zijn de voordelen van een hoog laag bed talrijk. Door het ontwerp van deze bedden zijn ze een ideale oplossing voor ouderen met beperkte mobiliteit. Vanwege het aanpassingsvermogen van een hoog laag bed is het voor familieleden of verzorgers ook gemakkelijker om zorg en verzorging te geven.

Met tal van ontwerp opties en modellen om uit te kiezen, zou het geen probleem moeten zijn om het perfecte ondersteunende bed voor ouderenzorg te vinden die aan uw behoeften voldoet. We gaan verder in op de belangrijkste voordelen hoog laag bed senioren. Er zijn tal van voordelen op te noemen, waarvan wij een selectie hebben gemaakt, de Top-6 grote voordelen hoog laag bed.

1. Een hoog laag bed is veilig

Op de eerste plaats is een hoog laag bed veilig. Met veilige zijhekken loopt u geen risico om uit bed te vallen terwijl u slaapt. Doordat u de hoogte van het bed kunt instellen, is het ook eenvoudig in- en uitstappen. Zelfs midden in de nacht, want de instap verlichting biedt extra zicht in de duisternis.

De veiligheidsvoordelen van een hoog laag bed:

– Geen angst om uit bed te vallen met de veilige zijhekken.

– Stel de gewenste hoogte in voor gemakkelijk in en uit bed stappen.

– Dankzij de instap verlichting ziet u het bed ook in het donker goed.

– Veilige centrale wielvergrendeling zowel voor en achter.

2. Voorbereid op veranderde zorgbehoefte

Een groot voordeel van een hoog laag bed is dat u voorbereid bent op een veranderde zorgbehoefte. Met een zorgbed van Zorgbedplus bent u er zeker van dat zorg aan bed mogelijk is. De bedden zijn namelijk voorzien van belangrijke licenties voor thuiszorg. Indien u in de toekomst meer zorg nodig heeft, kan het hoog laag bed ook nog eens worden uitgebreid met bijvoorbeeld een papegaai, opstapbeugel of onrusthekken. Tot die tijd ziet het zorgbed er zo huiselijk mogelijk uit.

Voordeel bij veranderde zorgbehoefte:

– Geschikt voor thuiszorg.

– Hoog- laagfunctie voor makkelijk opmaken en reinigen onder het bed.

– Voorzien van alle licenties voor professionele zorg aan bed.

– Indien nodig kan het hoog laag bed met papegaai, bedhekken of opstaphulp uitgebreid worden.

3. Levensloopbestendig bed

Een levensloopbestendig bed zorgt ervoor dat u fris en uitgerust wakker wordt. Maar ook als u naar de toekomst kijkt zijn functies als verstelbaarheid, verrijdbaarheid, deelbaarheid en hoog-laag functie van belang. Alsmede de geschiktheid voor zorg aan bed door verpleging of thuiszorg.

Voordeel van een bed voor lange duur:

– Bij veranderde omstandigheden kunt u op uw eigen vertrouwde bed blijven liggen.

– Geen gammel en oncomfortabel hoog laag bed lenen.

– Bij verzorging aan bed in te stellen op juiste werkhoogte.

– Geschikt om medische apparatuur aan te brengen.

4. Geen onrust door wisselen van bed

Iedereen slaapt het lekkerst in zijn eigen bed. Je eigen matras, je eigen dekens en eigen kussen. Zeker als je ouder bent, is een goed en comfortabel bed steeds belangrijker. Met een zorgbed slaap je onbezorgd en bovendien ben je voorbereid op de toekomst. Als je iets krijgt, waardoor je in bed verzorgd moet worden, hoef je niet te wisselen van bed. Dat is prettig, want ziek zijn en zorg nodig hebben is al vervelend genoeg.

Voordeel eigen comfortabele bed:

– Voorkom onnodig vaak wisselen van bed.

– Juist wanneer u zich niet lekker voelt, hoeft u niet te wennen aan een nieuw bed.

– Te allen tijde onbezorgd en comfortabel slapen in een hoog laag bed senioren.

5. Bed dat bij uw interieur past

Een hoog laag bed heeft een mooie luxe uitstraling van een boxspring bed en is leverbaar als één persoons of als hoog laag bed 2 persoons zorgbed. De moderne bedden hebben een houten of gestoffeerde lay-out. Kies de kleur van het bed, welke het beste bij uw interieur past. Bij een zorgbed kopen heeft u de keuze voor een lage instap en fauteuil functie. Eenvoudig in alle mogelijke lig- en zithoudingen te zetten, zodat u ook vanuit bed gezellig bij het bezoek kan aansluiten.

Voordelen eigen zorgbed samenstellen:

– Match de kleur van het bed met uw interieur.

– Kies uit stof of houtkleuren.

– Ook verkrijgbaar als hoog laag bed 2 persoons uitvoering.

– Een zorgbed dat een aanvulling is op uw inrichting, in plaats van een storend object in de kamer.

6. Maak een bewuste keuze

Met een hoog laag bed maakt u een bewuste keuze voor nu en de toekomst. Indien u zorg nodig heeft of langer op bed komt te liggen vanwege achteruitgang van uw gezondheid, dan heeft u een comfortabel en goed zorgbed. Voorzien van alle functionaliteiten en uit te breiden met (zorg) accessoires.

Voordeel van tijdig een bewuste keuze maken:

– Geen overhaaste beslissing bij hoog laag bed kopen.

– Kies het bed dat bij uw omstandigheden en inrichting past.

– Laat u adviseren door de slaapexperts van Zorgbedplus.

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen

De samenleving is erop ingericht om zolang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Wat gebeurt er als u onverwacht zorg aan huis nodig heeft? Vanuit de thuiszorg is het verplicht om een bed te hebben met hoog-laag functie, zodat de zorgverlener met een rechte rug zorg aan u kan verlenen. Wilt u deze zorg ontvangen in een ziekenhuisbed of wilt u liever in uw eigen hoog laag bed zorg kunnen ontvangen? Voorkom verrassingen en kies voor een levensloopbestendig bed.

Stel uw bed samen naar eigen wensen en behoeften. Onze slaapexperts van Zorgbedplus geven gratis advies op maat en beantwoorden al uw vragen. Wij maken een 3D schets van uw nieuwe veilige zorgbed, zodat u een idee krijgt hoe uw bed eruit komt te zien. Binnen twee weken slaapt u in uw droombed van Zorgbedplus en profiteert u ook van de hoog laag bed voordelen.

Wilt u gratis en vrijblijvend advies?
Neem contact op met een van onze slaapadviseurs

REGISTER

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in ons privacybeleid.