Zorgbedplus

5 redenen om een hoog laag bed te kopen

Wilt u een nieuw hoog laag bed kopen, maar weet u niet welk type bed het beste bij u past? In deze blog bespreken we alles wat u moet weten over het kopen van een hoog laag bed. We behandelen de voordelen van dit type bed, de verschillende soorten hoog laag bedden en bespreken waar u op moet letten bij het kopen van een hoog laag bed.

Wat is een hoog laag bed?

Een hoog laag bed is een bed dat in hoogte verstelbaar is. Dit type bed is met name geschikt voor mensen die om medische redenen moeite hebben met in en uit bed stappen. Door het bed in hoogte te verstellen kan dit proces gemakkelijker worden gemaakt. Maar ook voor mensen zonder medische redenen kan een hoog laag bed een goede optie zijn. Zo kan het bijvoorbeeld rugklachten voorkomen doordat het bed in hoogte aangepast kan worden aan uw lichaam.

In deze blog zullen we 5 redenen benoemen om een hoog laag bed te overwegen.

1. Comfort en gemak

Een hoog laag bed biedt meer comfort en gemak dan een regulier bed, omdat het bed in hoogte versteld kan worden. Hierdoor wordt het gemakkelijker om in en uit bed te stappen, wat vooral handig is voor mensen met fysieke beperkingen of ouderen. Ook kan het bed in verschillende standen gezet worden, waardoor je altijd een comfortabele houding kunt vinden. Dit kan leiden tot een betere nachtrust en een uitgerust gevoel als je wakker wordt.

2. Geschikt voor medische doeleinden

Mensen met specifieke medische behoeften hebben vaak baat bij een hoog laag bed. Het bed kan aangepast worden aan hun behoeften, waardoor zij meer comfort en veiligheid ervaren. Denk bijvoorbeeld aan mensen met rugklachten, mensen die aan bed gebonden zijn of ouderen die moeite hebben met in- en uit bed stappen. Door de aanpassingen van het bed kan men langer zelfstandig blijven wonen en is het niet direct nodig om een beroep te doen op professionele hulp.

3. Veiligheid

Een hoog laag bed biedt meer veiligheid dan een regulier bed, doordat het bed uitgerust kan worden met diverse opties zoals een bedpapegaai, opstabeugel of zijhekken. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker in en uit bed kunt stappen en voorkomt eventuele valpartijen. Dit is vooral belangrijk voor mensen met fysieke beperkingen of ouderen die meer risico lopen op valpartijen. Door de extra veiligheidsmaatregelen van een hoog laag bed, kun je meer vertrouwen op het in- en uit bed stappen.

4. Verbeterde nachtrust

Een hoog-laag bed kan bijdragen aan een betere nachtrust, doordat het bed aangepast kan worden aan ieders lichaam. Hierdoor zal de slaaphouding verbeterd worden, waardoor je beter kunt slapen en uitgeruster wakker wordt. Daarnaast kan het bed in verschillende standen gezet worden, waardoor je altijd een comfortabele houding kunt vinden. Dit kan leiden tot minder stress en spanningen in je lichaam, wat weer kan bijdragen aan een betere nachtrust.

5. Passend in elk interieur

Wilt u uw nieuwe bed helemaal laten passen bij uw persoonlijke interieur? Dan kunt u bij ons kiezen uit diverse prachtige houtkleuren om het bed op af te stemmen. Zo kunt u het bed precies de uitstraling geven die u wenst. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om te kiezen voor een gestoffeerde omranding van het bed. In onze uitgebreide stoffencollectie vindt u diverse opties om de omranding te laten bekleden. Hierdoor kunt u het bed nog verder personaliseren en laten aansluiten bij de stijl van uw slaapkamer.

Een hoog laag bed van Zorgbedplus

Een hoog laag bed kan een goede optie zijn voor mensen die moeite hebben met in en uit bed stappen. Het bed is volledig aanpasbaar aan uw eigen wensen en behoeften. bij ons heeft u de keuze uit diverse opties om het bed helemaal naar uw smaak aan te passen. Zo creëert u een uniek en persoonlijk slaapmeubel dat perfect past bij uw interieur.

Bent u benieuwd of een hoog laag bed geschikt is voor uw situatie? En wilt u weten welk bed het beste bij uw wensen past? Onze slaapexperts staan voor u klaar om u te informeren en te adviseren over de mogelijkheden.

Wilt u gratis en vrijblijvend advies?
Neem contact op met een van onze slaapadviseurs

REGISTER

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in ons privacybeleid.